Sorodne objave

 

Med 4. in 13. novembrom poteka preventivna akcija Slovenija piha 0,0. V tem času policisti poostreno preverjamo psihofizično stanje voznikov. Če "napihaš" 0,0, si lahko prislužiš karte za decembrski koncert, na katerem bodo svoje glasbene mojstrovine združili Policijski orkester, reper Zlatko in Tanja Žagar. Več o akciji smo predstavili na današnji novinarski konferenci.

Preventivna akcija Slovenija piha 0,0, ki jo skupaj organiziramo Ministrstvo za zdravje, Policija in Javna agencija RS za varnost prometa, je že v polnem teku. Namen akcije je osveščati o nevarnosti udeležbe v prometu pod vplivom alkohola, prepovedanih drog in drugih psihoaktivnih snovi ter zmanjševati število prometnih nesreč, povezanih z alkoholom in drogami. Kot je dejal mag. Ivan Kapun, je "leto znova naokoli in spet smo v obdobju, ko je zaradi številnih praznovanj alkohol znova bolj prisoten, žal tudi v prometu".

4-IMG 8773

Preventivno akcijo Slovenija piha 0,0 so na današnji novinarski konferenci predstavili (z leve): mag. Ivan Kapun, vodja Sektorja prometne policije na Generalni policijski upravi, mag. Igor Velov, direktor Javne agencije RS za varnost prometa, in Mojca Gobec, dr. med., generalna direktorica Direktorata za javno zdravje, Ministrstvo za zdravje.


Zvočni posnetek izjave mag. Ivana Kapuna (mp3) 

Zvočni posnetek izjave mag. Igorja Velova (mp3) 

Zvočni posnetek izjave Mojce Gobec, dr. med. (mp3) 


Da bi bile ceste med praznikih, pa tudi po njih, varne za vse prometne udeležence, policisti med 4. in 13. novembrom po vsej Sloveniji preverjamo vožnjo pod vplivom alkohola in vožnjo pod vplivom prepovedanih drog in psihoaktivnih zdravil. Izvajali bomo tudi poostren nadzor nad spoštovanjem določb Zakona o omejevanju porabe alkohola (15. člen), in sicer bomo preverjali, kje oz. v katerih gostinskih lokalih so vozniki, kontrolirani v poostrenem nadzoru, in udeleženci hujših prometnih nesreč z višjo koncentracijo alkohola v izdihanem zraku uživali alkoholne pijače.

 

01-AlkoholUbijaNapihaj 0,0 in zadani vstopnico za koncert!

Voznikom, ki bodo »napihali« 0,0, bomo policisti podarili letak. Z malo sreče je lahko prav vaš letak dobiten in si tako za odgovorno udeležbo v prometu prislužite vstopnico za obisk decembrskega koncerta, na katerem bodo svojo ustvarjalnost združili Tanja Žagar, reper Zlatko in Policijski orkester.


Alkohol ubija, največkrat nedolžne