Sorodne objave

 

Če želite izvedeti več o možnostih za zaposlitev in delo v policiji, vljudno vabljeni na informativni dan v Policijski akademiji, ki bo v petek, 10. februarja 2017, ob 10. uri in ob 13. uri ter v soboto, 11. februarja 2017, ob 9. uri.

plakatInformativni dan je namenjen dijakom srednjih strokovnih šol ali gimnazij in tistim, ki so katerokoli od teh šol že končali. Dogodek je namenjen vsem, ki jih zanima delo policista in želijo postati varuhi reda.

Predstavili vam bomo delo policista in zahtevane pogoje za sprejem v policijo, razložili potek prijave na razpis in izbirni postopek, razložili kako poteka preizkus telesnih zmogljivosti, katere so zdravstvene in psihofizične zahteve ter drugi kriteriji za izbor kandidatov za policista. Predstavili vam bomo tudi šolanje v Policijski akademiji in višješolski študijski program policist ter druge koristne informacije in odgovarjali na vaša vprašanja.


Trenutno vabimo k sodelovanju večje število kandidatov za policista.

 

Vse zainteresirane obveščamo, da vas bomo ob navedenih urah sprejeli na glavnem vhodu v Policijsko akademijo - tj. na koncu drevoreda in večjega parkirnega prostora na levi strani, kjer boste lahko tudi pustili svoje vozilo - in vas od tam pospremili na predstavitev.


Zaposlovanje in šolanje v policiji (zgibanka) 

Zaposlovanje, šolanje (pogosta vprašanja)

 Več o Policijski akademiji

Če torej želite izvedeti več o odgovornem, a tudi pomembnem delu policista in zahtevanih pogojih za sprejem v policijo, vljudno vabljeni na informativni dan.

Se vidimo!

Naslov:
Policijska akademija
Rocenska 56
Tacen, Ljubljana Šmartno

P1010042

Zemljevid  

Kako priti do Policijske akademije?

  • Če greste z avtom po severni ljubljanski obvoznici, predlagamo izvoz Ljubljana Šmartno, kjer zavijete proti Tacnu. Nato se peljete naravnost, skozi naselje, do trikrakega križišča pred mostom čez Savo. Tam zavijete desno v smer naselja Pirniče (na vaši desni je asfaltirano parkirišče za na Šmarno goro) in na prvem odcepu spet desno. Potem vozite skozi zelo strnjeno naselje in pridete do drevoreda in parkirišča Policijske akademije.
  • Če greste z avtom iz mesta Ljubljana, predlagamo, da greste po Celovški cesti. Peljete se v smeri Gorenjske, mimo izvoza za avtocesto proti Kranju, nato pa na prvem semaforiziranem križišču zavijete desno. Na trikrakem semaforiziranem križišču zavijete levo in se peljete naravnost preko mosta čez Savo. Tam zavijete levo v smer naselja Pirniče (na vaši desni je asfaltirano parkirišče za na Šmarno goro) in na prvem odcepu desno. Potem vozite skozi zalo strnjeno naselje in pridete do drevoreda in parkirišča Policijske akademije.
  • Če greste z mestnim avtobusom LPP št. 8 za smer Gameljne, izstopite na postajališču Tacenski most, ki je čez most čez Savo. Od tam nadaljujete peš v smeri naselja Pirniče (na vaši desni je asfaltirano parkirišče za na Šmarno goro) in na prvem odcepu desno. Greste skozi zelo strnjeno naselje in pridete do drevoreda in parkirišča Policijske akademije.
znak pa pav
V parku Policijske akademije v Tacnu že vrsto let prebivajo pavi.
Pavje pero je "zaščitni znak" Policijske akademije in zato tudi v znaku te enote.