Sorodne objave

 

Generalna direktorica policije mag. Tatjana Bobnar in predsednik Planinske zveze Slovenije Jože Rovan sta danes, 29. januarja 2019, podpisala vsakoletni načrt skupnih aktivnosti policije in planinske zveze.

V okviru letošnjega načrta dela policija in planinska zveza načrtujeta sodelovanje pri obnovi planinskih poti v visokogorju ter pri prevozih opreme in materiala. V načrtu so tudi sestava skupnih patrulj - tudi z gorsko reševalno zvezo - oz. skupno svetovanje in opozarjanje pohodnikov na nevarnosti. Policija in planinska zveza si bosta prizadevali tudi za izmenjavo statističnih podatkov in drugih informacij, ki bodo podlaga za načrtovanje učinkovitih aktivnosti za večjo varnost v gorah.

Ob podpisu letnega načrta so gostitelji tokratnega dogodka generalni direktorici policije predstavili tudi njihove nove prostore.


Letni načrt dela podpisali tudi Policija in Gorska reševalna zveza Slovenije

Prejšnji teden, natančneje 24. januarja 2019, pa sta generalna direktorica policije mag. Tatjana Bobnar in predsednik Gorske reševalne zveze Slovenije Janez Rozman podpisala prav tako vsakoletni načrt medsebojnih oz. skupnih aktivnosti.

V okviru letošnjega načrtu je med drugim več skupnih usposabljanj, npr. iz zimske tehnike in iz iskanja pogrešanih oseb na zelo zahtevnih terenih. Obe organizaciji tudi skupaj iščeta pogrešane po gorah, skupaj dežurata v času zimske in poletne turistične sezone ter izvajata preventivne in promocijske aktivnosti.


Podpisu obeh letnih načrtov sta iz Policije prisostvovala mag. Srečko Jarc, direktor Uprave uniformirane policije na Generalni policijski upravi, in Rajko Likozar Šimunkovič iz iste enote.