Sorodne objave

 

Od 6. do 31. maja 2019 bo potekala akcija za večjo varnost kolesarjev. V tem času bomo policisti poostreno nadzirali tako kolesarje kot tudi druge udeležence v prometu. Cilj akcije je omogočiti varno kolesarjenje na javnih cestnih površinah v Sloveniji, zmanjšati število umrlih in hudo telesno poškodovanih kolesarjev ter povečati uporabo čelade.

kolesarji AVP

Policisti bomo zato v tem času poostreno nadzirali, ali kolesarji spoštujejo cestnoprometne predpise. Pozorni bomo predvsem na pravo stran vožnje kolesarjev in vožnjo v rdečo luč, pa tudi na upoštevanje ostalih pravil vožnje, vožnjo po površinah, ki niso namenjene kolesarjem, uporabo zaščitnih sredstev, kot so kolesarske čelade, izsiljevanje prednosti itd. Prav tako bomo preverjali uporabo mobitela, ki je lahko med vožnjo s kolesom zelo nevarna.

Pozorni pa bomo tudi na odnos ostalih prometnih udeležencev do kolesarjev, predvsem voznikov motornih vozil, ki marsikdaj s prehitro vožnjo, izsiljevanjem prednosti in prehitevanjem preblizu ogrožajo kolesarje.

Kolo je eno najbolj priljubljenih prevoznih sredstev, kolesarjenje pa izjemno priljubljena aktivnost. Poskrbimo, da bo tudi varna!

V akciji sodeluje več ministerstev, občin, organizacij in društev, akcijo pa vodi in koordinira Javna agencija RS za varnost prometa.

Povezane vsebine

Varno na kolo - preventivni nasveti za kolesarjepreventivni nasveti za kolesarje