Sorodne objave

 

Slovenija bo ta teden, 5. in 6. junija, gostila 4. vrh pobude Treh morij. Ker se bo vrha udeležilo večje število predsednikov z delegacijami in ostali visoki državni predstavniki, bomo policisti na določenih lokacijah in na trasi potovanja varovanih oseb izvajali kratkotrajne mobilne zapore prometa. Na vseh večjih križiščih bomo urejali promet glede na dano situacijo. Prav tako bomo spremljali kolone vozil in zagotavljali čim bolj nemoten prehod varovanim osebam, ostalim udeležencem pa nato normalno vključitev v promet. Dogodek bo potekal na območju policijskih uprav Ljubljana in Kranj.

kolona vozil cvz2

Na posameznih cestnih odsekih bo veljala prepoved prometa za tovorna vozila

Na posameznih odsekih cest bo na podlagi odredbe, objavljene 31. maja 2019 v Uradnem listu RS št. 35/19, veljala prepoved prometa za tovorna vozila in skupine vozil, katerih največja dovoljena masa presega 7.500 kg, in vseh vozil, ki prevažajo nevarno blago v cestnem prometu, in sicer:

  • v sredo, 5. junija 2019, od 10. do 22. ure, in
  • v četrtek, 6. junija 2019, od 8. do 17. ure.

V Ljubljani zapore prometa na Gregorčičevi, Prešernovi in Miklošičevi cesti

Zapore prometa bodo zaradi varnostnih razlogov veljale na območju Policijske uprave Ljubljana, in sicer:

  • v sredo, 5. junija, od 17. do 22. ure, bo zaprta Gregorčičeva ulica (od križišča z Igriško ulico do križišča s Prešernovo cesto),
  • v sredo, 5. junija, od 17. do 20. ure, bo zaprta Prešernova cesta (od križišča z Erjavčevo cesto do križišča z Rimsko cesto),
  • od 7. ure v sredo, 5. junija, do 10. ure v četrtek, 6. junija 2019, bo zaprta Miklošičeva cesta (od križišča z Dalmatinovo ulico do križišča z Nazorjevo ulico).

Vozniki, upoštevajte odredbe policistov in se na pot raje odpravite prej kot običajno

Vse udeležence v cestnem prometu pozivamo, naj zaradi varnosti udeležencev obiska in lastne varnosti dosledno upoštevajo odredbe policistov, ki bodo skrbeli za varnost v cestnem prometu. Priporočamo vam, da se na pot odpravite prej kot običajno, vožnjo pa prilagodite razmeram na cestah. Vozite strpno in previdno!

Ob tem seveda velja opozorilo voznikom, da se morate ob srečanju policijskih vozil za spremstvo varovane kolone, ki so označena z rdečimi in modrimi lučmi, ustaviti, se po možnosti umakniti z vozišča in varovani koloni omogočiti neoviran in prost prehod. Z vožnjo lahko nadaljujete takoj, ko mimo vas zapelje zadnje policijsko vozilo, označeno z rdečo in modro lučjo, oz. ko vam to dovolijo policisti, ki bodo urejali promet v križišču.

Morebitne spremembe bomo sproti objavljali na spletni strani policije ter preko drugih sredstev javnega obveščanja.

Povezane vsebine

Kako naj ravna voznik, ko se sreča z vozili s prednostjo oz. spremstvom?