Sorodne objave

 

Včeraj, 24. februarja 2022, so bili policisti Policijske uprave Celje okoli 18. ure obveščeni, da je na območju Šmarja pri Jelšah moški streljal na dve osebi. O streljanju je policijo obvestila partnerka osumljenega. Po do sedaj zbranih obvestilih sta 27-letni moški in 42-letna ženska na naslovu bivanja 66-letnega osumljenca po odredbi sodišča nameravala opraviti rubež osebnega vozila, kar je razjezilo 66-letnega moškega, ki je med pogovorom odšel v hišo, se vrnil oborožen s pištolo in streljal nanju.

MilanVogrinec izjava

Podrobnosti kriminalistične preiskave je v današnji izjavi za javnost predstavil Milan Vogrinec, vodja Oddelka za splošno kriminaliteto v Sektorju kriminalistične policije PU Celje.

27-letni moški je poškodbam na kraju podlegel, izredno hudo poškodovano 42-letno žensko so z reševalnim vozilom odpeljali v celjsko bolnišnico, kjer je v poznih večernih urah umrla.

Osumljenemu 66-letniku so policisti kmalu po dejanju odvzeli prostost in ga pridržali. Orožje, ki ga je po dejanju odvrgel, so našli in zasegli.

Ogled kraja dejanja je opravila preiskovalna sodnica, v navzočnosti okrožne državne tožilke, kriminalističnotehnično pomoč so nudili kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Celje.

Preiskava še poteka. Po zbranih obvestilih in opravljenih drugih preiskovalnih dejanjih bodo policisti 66-letnega moškega kazensko ovadili zaradi suma storitve dveh kaznivih dejanj umora, po 116. členu Kazenskega zakonika -1. Za kaznivo dejanje umora je zagroženih najmanj 15 let zapora.

Poleg omenjenih dveh umorov so letos na območju Policijske uprave Celje obravnavali še dva poskusa umorov in tri poskuse ubojev.