Sorodne objave

 

Včeraj nas je nekaj voznikov obvestilo, da so na avtocesti opazili voznika tovornega vozila s priklopnikom, ki je vozil brez ene pnevmatike. Policisti Postaje promete policije Celje so voznika, romunskega državljana, ustavili na izvozu iz avtoceste v Dramljah.

IMG 0004

Ugotovili so, da je zaradi neustreznih pnevmatik na drugi osi priklopnega vozila razneslo desno pnevmatiko, ki se je popolnoma razletela. Voznik napake na vozilu ni opazil in je brez pnevmatike vozil dlje časa, tako da se je platišče popolnoma deformiralo. Zaradi dolgotrajne vožnje brez pnevmatike je bila tudi druga pnevmatika na desni strani preobremenjena in je obstajala velika verjetnost, da jo raznese. Voznik je na priklopnem vozilu prevažal gradbene pripomočke in opažne plošče.

IMG 0003

Priklopno vozilo smo izključili iz prometa do odprave tehnične neurejenosti, vozniku pa izrekli globo, ki jo je poravnal na kraju.

Vožnja s takšnim, tehnično neurejenim vozilom, predstavlja veliko nevarnost za udeležence v cestnem prometu in tudi za samega voznika, saj je stabilnost vozila vprašljiva.

Povezane vsebine

V enotedenski preventivni akciji policisti ugotovili kršitve pri 777 voznikih tovornih vozil in 48 voznikih avtobusov