Sorodne objave

 

Policisti Specializirane enote za nadzor prometa na Generalni policijski upravi so včeraj, 19. julija 2023, nadzirali promet na dolenjski avtocesti s preusmeritvijo skozi počivališče Dul. Med drugim so ustavili tudi voznika, madžarskega državljana, ki je vozil neizpravno tovorno vozilo renault master.

pnevmatike 1

Kot so ugotovili policisti, ustavljeno tovorno vozilo ni bilo tehnično brezhibno, saj druga os ni bila opremljena s po dvema pnevmatikama levo in desno, ampak je bila na desni strani nameščena le ena, notranja pnevmatika, na platišču za zunanjo pnevmatiko pa so bili le ostanki raztrgane pnevmatike.

pnevmatike 2a

Policisti so tovorno vozilo izločili iz prometa in do odprave tehnične hibe začasno odvzeli registrske tablice. Za opisani prekršek so vozniku in tuji pravni osebi izrekli tudi globo.

Ob tem so policisti Specializirane enote za nadzor prometa v okviru nadzora na avtocesti merili tudi hitrost. Na cestnem odseku, kjer potekajo dela, so ugotovili 33 prekoračitev hitrosti. Najvišja izmerjena hitrost je bila 139 km/h ob omejitvi 60 km/h.

Vse udeležence v cestnem prometu pozivamo k strpnosti in spoštovanju omejitev hitrosti na cestnih odsekih, kjer potekajo dela in je dovoljena hitrost zato zmanjšana.