Sorodne objave

 

OŠ Ljubno ob Savinji ter Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Ljubno sta 9. marca 2010 že drugo leto zapored organizirala preventivno akcijo z naslovom Prireditev Pasavček. Pri akciji je sodeloval tudi vodja policijskega okoliša Policijske postaje Mozirje Matjaž Povše, ki je skupaj s predstavniki Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu otrokom svetoval, kako naj poskrbijo za svojo varnost.

Namen prireditve je bil seznaniti učence osnovne šole in njihove starše s pravilno uporabo varnostnih pasov, prav tako pa tudi s posledicami njihove neuporabe. Vodilo akcije je bila igrača v podobi pasavca, ki je za otroke sinonim za uporabo varnostnih pasov. Pri pouku so učenci na to temo izdelali tudi različna dela.

DSC 0526

Med akcijo smo učencem osnovne šole teoretično in praktično predstavljali pravilno uporabo varnostnih pasov in varno udeležbo v cestnem prometu nasploh. Učenci so z zanimanjem poslušali in postavljali vsa mogoča vprašanja. Prav tako so lahko preizkusili naletne tehtnice, očala, ki simulirajo stanje alkoholiziranosti, in pravilno uporabo otroških avtosedežev.

DSC 0619

Akcije se je udeležil tudi maskota Pasavček, s katerim so se otroci z veseljem slikali.

DSC 0597

Ob zaključku so se učenci prvega razreda s pesmico o Pasavčku predstavili še svojim staršem, ki so se udeležili preventivne akcije.

DSC 0605

Organizatorji in izvajalci smo se strinjali, da je bila prireditev koristna in dobro izvedena, saj je treba o varni udeležbi v cestnem prometu začeti izobraževati in na posledice opozarjati že v otroških letih, kar nedvomno vodi k zmanjševanju tragičnih posledic prometnih nesreč. Zato bo akcija organizirana tudi prihodnje leto, organizatorji pa upajo, da bo postala tradicionalna.