Sorodne objave

 

Koprski policisti so včeraj, 25. julija 2023, v Portorožu obravnavali več tatvin osebnih predmetov obiskovalcev plaž. Storilce so že identificirali in bodo proti njim podali kazenske ovadbe. Osumljeni so med seboj povezani storilci z Dolenjske, večina ukradenih predmetov pa je že bila vrnjena oškodovancem.

Nezavarovano imetje na plazi

V Portorožu so včeraj ponoči trem osebam na nočnem kopanju ukradli različne predmete: torbo z dokumenti in gotovino, mobilni telefon iPhone 14 Pro (vreden 1200 evrov) in mobilni telefon Samsung S202 (vreden 1300 evrov).

Popoldne je nekdo na plaži v Portorožu državljanki Srbije ukradel torbico z dokumenti, denarjem in osebnimi stvarmi ter pobegnil s kraja. Moškega so policisti izsledili in ugotovili, da gre za 35-letnika iz Krškega. Ukradene predmete so pozneje našli odvržene v grmovju in jih vrnili oškodovanki. Proti osumljeni osebi bodo podali kazensko ovadbo.

Istega popoldneva so državljanom Madžarske, prav tako na plaži v Portorožu, ukradli dve kopalni torbi. V torbah so bili dokumenti, gotovina, mobilni telefon Samsung Z Flip 4 in dva mobilna telefona iPhone 11. Tudi državljani Madžarske so opisali mlajšega moškega, ki je pobegnil proti avtobusni postaji. Policisti so izsledili 17-letnika in njegova dva pomagača, 39-letnico in 42-letnika; vsi prihajajo z Dolenjske. Pozneje so z zbiranjem obvestil v Izoli izsledili še večjo skupino oseb, med katerimi sta bila tudi starša mladoletnika. Ukradeni telefoni so bili najdeni v smetnjaku, našli pa so tudi obe ukradeni kopalni torbi in iPhone 14 Pro, pridobljen s tatvino, prijavljeno dopoldne, izvršeno pa v času nočnega kopanja oškodovancev. Vsi predmeti so bili vrnjeni oškodovancem.

Z zbiranjem obvestil (tudi s pomočjo očividcev) so ugotovili, da so vsi štirje osumljeni doma z Dolenjske. Proti njim bo podana kazenska ovadba.

IMG 2347

Nepridipravi na plažah in ob bazenih, zlasti kadar je gneča, ne počivajo, temveč delajo. Vsako leto obravnavamo veliko tatvin torb, denarnic, dokumentov, ključev, mobilnih telefonov, denarja in drugih predmetov, ki jih ljudje nosijo s sabo na plažo. Med sproščenim poležavanjem ob vodi ali živahnim čofotanjem v njej namreč hitro pozabijo, da so torbo pustili ležati na plaži povsem brez nadzora. 

IMG 2411

Policisti svetujemo: večje količine denarja in vrednejših predmetov ne nosite na plažo!

Obiskovalcem plaž svetujemo, da s seboj vzamejo le najnujnejše stvari. Večja količina denarja, nakit, drage ročne ure in drugi vredni predmeti ne spadajo na plažo. Med zadrževanjem na plaži se za kopanje organizirajte tako, da je nekdo vedno pri stvareh. Če to ni mogoče, naj bodo torbe zaprte in stvari pokrite. Nekateri upravljalci plaž nudijo tudi manjše sefe, v katere lahko shranite vrednejše stvari. Podobno velja tudi za hotelske sobe in apartmaje, kjer ste nastanjeni.

V primeru že izvršene tatvine čim prej obvestite policijo na 113. Če opazite tudi storilca, si o njem zapomnite čim več podatkov (opis, smer bega, vozilo ...), da jih boste lahko sporočili policistom.

Povezane vsebine

Vlomilci in tatovi niso na dopustu - preventivni nasveti

Fotografije so simbolične.