Sorodne objave

 

Enota vodnikov službenih psov na Policijski upravi Koper je 11. aprila 2015 praznovala 10. obletnico svojega delovanja. Ob tem jubileju smo se odločili, da njihovo delo približamo širši javnosti, zato so vodniki pripravili zanimiv program na Osnovni šoli Antona Ukmarja v Kopru.

P4112612.zm

Pripravili so dve predstavitvi; eno krajšo, za manjše otroke prve triade osnovne šole, drugo pa daljšo in zahtevnejšo, in sicer za večje otroke, pa tudi za vse ostale občane, ki jih zanima vloga policijskih službenih psov.

Manjši otroci so bili nad psički in njihovo poslušnostjo navdušeni, še posebej sta jima bila všeč manjša psa, ki jih uporabljajo policisti za iskanje prepovedanih drog. Po zaključku prikaznih vaj so se otroci psom lahko tudi približali in nekatere celo pobožali.

P4112656.zm

V drugi, razširjeni predstavitvi, so policisti pokazali s psi različne vaje: poslušnost, kako pes pomaga pri varovanju policistov v različnih postopkih, prijetje storilcev kaznivih dejanj (ko bežijo, ko se upirajo, iz bežečega avtomobila), psi so prikazali, kako najdejo prepovedano drogo pri ljudeh, v avtomobilih in podobno.

Obisk je bil velik, otroci pa so, kot vedno, pokazali izjemno zanimanje za delo s službenimi psi. Mogoče se bo kateri od njih odločil in se nekoč pridružil njihovim vrstam.