Sorodne objave

 

Gorenjski prometni policisti so včeraj popoldan na avtocesti pri Vrbi, kjer je hitrost omejena na 110 km/h, obravnavali voznika, ki je vozil s kar 289 km/h.

FotoUrosModlic AMZS 2019 radar

Foto: Uroš Modic, AMZS

Čeprav je bila avtocesta prazna, to ne zmanjšuje pomena nevarnega početja voznika, ki ob morebitni nepredvidljivi okoliščini ne bi imel niti časa niti prostora, da bi odreagiral in varno ustavil vozilo. Pri hitrosti 110 km/h, kolikor je omejitev na zgornjem delu gorenjske avtoceste, vozilo namreč v sekundi prevozi okoli 30 metrov, pri hitrosti 200 km/h je vsaka sekunda "dolga" že 55 metrov, pri absolutnem pretiravanju z 289 km/h, ko je voznikov zorni kot že tako ali tako močno zožen, pa vozilo v sekundi prevozi kar 80 metrov. "To je 'izstrelek', ki ob nesreči lahko poleti kamorkoli in na katero koli stran ter povzroči tragedijo. Udeležence zato pozivamo, naj spoštujejo omejitve hitrosti in s svojimi dejanji prispevajo k varnosti v prometu," opozarjajo gorenjski policisti.

Ta vikend so gorenjski prometni policisti na avtocesti sicer obravnavali 31 prekoračitev hitrosti nad 165 km/h. Dva primera višjih hitrosti sta bila še 197 in 207 km/h, obe prekoračitvi pa sta se zgodili na odseku, kjer je hitrost omejena na 110 km/h.