Sorodne objave

 

Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Žirovnica je že tretjo leto zapored v sodelovanju s Policijsko upravo Kranj organiziral trening varne vožnje za voznike enoslednih motornih vozil.

DSC09968

Treninga varne vožnje, ki je potekal 21. maja 2011 pred Osnovno šolo Žirovnica, se je udeležilo veliko motoristov in drugih udeležencev v cestnem prometu. Obiskovalce smo opozarjali na najpogostejše nevarnosti v prometu in jim svetovali o varni vožnjo z motornim kolesom in kolesom z motorjem.

Motoristi so se lahko pod nadzorom policijskega inštruktorja motorista preizkusili tudi na pripravljenem poligonu. Medtem ko so starši poslušali nasvete policistov in sodelovali na treningu varne vožnje, so se otroci lahko učili osnovnih prometnih pravili na poligonu "jumicar", ki ga je postavil svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu.

DSC09967

Veliko navdušenja nad treningom varne vožnje je pokazala skupina mlajših motoristov iz Žirovnice, ki je budno spremljala nasvete in priporočila policijskega inštruktorja motorista. Vidno zadovoljna je bila tudi 30-letna motoristka, ki si je pred kratkim kupila skuter, pred tem pa ni imela motorističnih izkušenj. Slednja je v pogovoru s policijskim inštruktorjem dejala, da je namenoma čakala prvo tovrstno prireditev, da bi svoje znanje najprej preizkusila na takšnem poligonu pod budinim očesom policijskega inštruktorja.

 

Spoštovani motoristi, vabimo vas, da se udeležite tudi ostalih preventivnih aktivnosti, na katerih vam bomo policisti svetovali, kako bolje poskrbeti, da bo motoristična sezona prijetna in varna!