Sorodne objave

 

Gorenjski prometni policisti so včeraj, 28. marca 2017, na več mestih gorenjske avtoceste poostreno nadzirali hitrost vožnje voznikov.

Pri več krajših nadzorih, ki so jih izvajali preko celotnega dneva, so na relaciji od Vokla do Vrbe odkrili 40 prekoračitev najvišje dovoljene hitrosti. Prekoračitve hitrosti vožnje so se gibale med 30 in 60 km/h nad omejitvijo.

V petih primerih pa so prometni policisti s pomočjo nadziranja prometa z nadvozov odkrili tudi kršitve varnostne razdalje med vozili. O vseh kršitvah policisti vodijo prekrškovne postopke. 

nadvoz AC Kokrica

 Primer kršitve: vozilo na fotografiji je peljalo s hitrostjo 172 km/h; omejitev hitrosti je 130 km/h.


V prvih dveh mesecih letošnjega leta so policisti na gorenjski avtocesti obravnavali 12 prometnih nesreč, pri polovici pa se kot vzrok pojavlja ravno hitrost vožnje. Hitrost je ključen faktor tudi pri varnostni razdalji. Zato voznike pozivamo k doslednemu upoštevanju omejitev hitrosti in k prilagojeni hitrosti vožnje razmeram na cestah ter na zadostno varnostno razdaljo, ki mora omogočati varno zmanjševanje hitrosti ali ustavitev. Ta dejavnika sta še posebej pomembna na avtocesti, ker so tam hitrosti bistveno višje kot drugje, zaradi česar so hujše tudi posledice prometnih nesreč.


Hitrost, počasneje je varneje!

Varnostna razdalja