Sorodne objave

 

Predstavnika Policijske uprave Kranj sta se v torek, 24. aprila 2018, v Radovljici udeležila posveta članov poveljstev Gasilske zveze Bled-Bohinj in Gasilske zveze Radovljica o komunikacijskih veščinah ter obveščanju javnosti in medijev o zadevah s svojega delovnega področja. Drug del posveta je bil namenjen iskanju pogrešanih oseb.

Komunikacijska orodja, pristop policije in način dela z mediji je okoli 30 slušateljem predstavil tiskovni predstavnik Policijske uprave Kranj mag. Bojan Kos. Za nazorno predstavitev je uporabil pet primerov iz prakse, pri katerih so policisti sodelovali z gasilci.

Šlo je za tri primere zglednega komuniciranja in dva primera, kjer so posamezniki z dajanjem izjav na družbenih omrežjih in v medijih nekoliko otežili delo policistov pri zbiranju obvestil o kaznivem dejanju.

Kot primer usklajenega komuniciranja je bila predstavljena preiskava obsežnega požara turističnega objekta v Bohinju, eksplozija plina v stanovanjski hiši v Kranju in objestno dejanje pešca, ki je na interventni vožnji namerno stekel pred gasilsko vozilo.

srecanje

V drugih dveh primerih pa je šlo za objavo sporočila na družbenem omrežju o lažni prijavi požara na območju Radovljice in razkrivanju vzroka požara še med intervencijo. V obeh primerih so bile medijem in javnosti posredovane informacije še pred opravljenimi aktivnostmi policije.

V drugem delu posveta je policist Roman Šalej iz Policijske postaje Bled gasilcem predstavil postopke in pristop policije pri iskanju pogrešanih oseb. Gre za vedno nujne aktivnosti, v katere so zaradi ustreznih znanj in opreme velikokrat vključeni ravno gasilci. Policist je v predstavitev vključil dva primera iskanja pogrešanih oseb na območju Pokljuke in Mežaklje.