Sorodne objave

 

V Kranjski Gori smo policisti skupaj z občinskim svetom za preventivo in vzgojo v cestnem prometu organizirali odmevno preventivno akcijo z naslovom Čista stekla in dober profil za večjo varnost pozimi. Akcija je uspela, saj je našim nasvetom včeraj, 9. novembra 2010, prisluhnilo več kot sto voznikov!

Določbe o zimski opremi

Nasveti in priporočila za varno zimsko vožnjo

DSC 0005

Policist med preverjanjem globine profila pnevmatik


Preventivna akcija je potekala na Petrolovem bencinskem servisu v Savskem naselju. Voznikom smo omogočili brezplačen pregled pnevmatik, svetlobnih teles, stanja tekočin v avtomobilu, brisalcev in akumulatorjev.

Vsak, ki je z motornim vozilom sodeloval pri pregledu, je prejel tudi strgalo za čiščenje stekel vozila in merilec tlaka v pnevmatikah.

SNC00075

Narava je poskrbela, da so bile na kranjskogorskih cestah včeraj tudi prave zimske razmere, saj je zapadlo več kot 10 cm snega! Na fotografiji kolona čakajočih na pregled.


V primerjavi s prejšnjimi leti se je odzvalo rekordno število voznikov, saj jih je bilo več kot sto, ki so želeli prisluhniti našim nasvetom.

Vozniki so bili preventivne akcije veseli, saj so lahko preventivne napotke prejeli res "iz prve roke", poleg tega pa smo jim omogočili tudi brezplačen pregled zimske opreme vozila.

DSC 0007

Kanali dezena pnevmatik, ki štejejo v zimsko opremo, morajo biti globoki najmanj 3 mm. Globina profila pnevmatike na fotografiji meri 8 mm. 

DSC 0008

 Voznik je bil strgala za čiščenja stekel, merilca tlaka v pnevmatikah in preventivne zloženke o varni zimski vožnji zelo vesel.

SNC00107

 Kombinirano vozilo za prevoz otrok na pregledu

SNC00116

Vozilo medobčinskega redarstva

SNC00121

 Pregledali smo tudi službeno policijsko vozilo.