Sorodne objave

 

Gorenjski policisti smo v torek, 22., in v petek, 25. februarja 2011, izvedli poostren nadzor na gorenjskih smučiščih. Pozorni smo bili predvsem na smučanje pod vplivom alkohola in vožnjo v naravnem okolju z motornimi vozili.

IMG 0016zm

Nadzora sta bila izvedena tako, da je bilo v tem času na smučiščih in na gozdnih poteh več policistov, predvsem zaradi ugotavljanja kršitev vožnje v naravnem okolju z motornimi vozili. V nadzorih je sodelovalo sedem policistov gorske enote in sedem policistov smučarjev, pa tudi inšpektorja Inšpektorata RS za notranje zadeve in inšpektor za žičniške naprave in smučišča.

V nadzoru smo policisti opravili 36 preizkusov alkoholiziranosti pri smučarjih. Eden je smučal pod vplivom alkohola (1,07 mg/l). Trem smučarjem smo zaradi objestne vožnje odvzeli smučarske vozovnice za tekoči dan, trem smučarjem pa izdali plačilne naloge zaradi kršitve 35. člena Zakona o varnosti na smučišču. Enega voznika motornih sank smo opozorili zaradi vožnje v naravnem okolju. Policisti smo obravnavali tudi šest nesreč, v katerih so se smučarji huje telesno poškodovali.

IMG 0015zm

IMG 0014zm