Sorodne objave

 

V. d generalnega direktorja policije mag. Senad Jušić je za direktorja Policijske uprave Ljubljana z današnjim dnem, 21. julijem 2023, imenoval Tomislava Omejca. Novemu direktorju, dosedanjemu vodji Sektorja splošne policije na Generalni policijski upravi je posle predal Mirko Nunić, mag., ki je policijsko upravo začasno vodil od 18. julija 2023.

20230721 101223 Omejec Jusic Nunic

Novi direktor PU Ljubljana Tomislav Omejec, mag., v. d generalnega direktorja policije mag. Senad Jušić in Mirko Nunić, mag., pomočnik direktorja ljubljanske policijske uprave

20230721 101158 Jusic Omejec podpis

Tomislav Omejec, mag., rojen leta 1970, se je v Policiji zaposlil leta 1989. Po končani Srednji policijski šoli v Tacnu je delal na Policijski postaji Ljubljana Bežigrad, kjer je opravljal naloge policista, vodje intervencijske patrulje, vodje policijskega okoliša in kriminalista v lokalni kriminalistični skupini; aktivno je sodeloval tudi v osamosvojitveni vojni.

Delo na policijski postaji je opravljal do leta 1996, ko je bil premeščen na delovno mesto vzgojitelja na Policijski akademiji. Ker je ob delu uspešno doštudiral na Fakulteti za šport, je na akademiji prevzel še naloge učitelja športne vzgoje in nato učitelja pooblastil in praktičnega postopka. Med drugim je sodeloval tudi pri usposabljanju policistov za delo v večetnični skupnosti in za zmanjševanje stereotipov in diskriminacije.

Leta 2006 je bil premeščen na Policijsko upravo Ljubljana. Medtem je končal tudi študij na Fakulteti za uporabne družbene študije v Novi Gorici in leta 2011 pridobil naziv magister medkulturnega menedžmenta. Na Policijski upravi Ljubljana je vodil Oddelek za splošne policijske naloge do leta 2012, ko je postal vodja Oddelka za javni red in mir v Sektorju splošne policije na Upravi uniformirane policije GPU. Leta 2014 je napredoval v vodjo tega sektorja znotraj Uprave uniformirane policije.

V vsem tem času si je pridobil bogato znanje, predvsem iz delokroga splošnih policijskih nalog, in številne izkušnje z vodenjem in odločanjem, tudi v kriznih situacijah (kot so bila na primer javna zbiranja, povečan migrantski val, razglasitev arbitražne razsodbe, epidemija covida-19). Kot strokovnjak in vodja oddelka oz. kasneje sektorja je sodeloval pri pripravi številnih zakonov, v raziskovalnih projektih in na strokovnih forumih. V času vodenja sektorja, od julija 2020 do aprila 2022, je bil kot nacionalni ekspert za korporativno varnost začasno napoten tudi v agencijo Evropske unije za azil (EUAA).

21. julija 2023 je bil imenovan za direktorja Policijske uprave Ljubljana.