Sorodne objave

 

Policisti Policijske postaje Litija so se 1. in 2. junija 2017 pridružili preventivnemu projektu Kolesarčki, ki je bil namenjen otrokom Vrtca Litija z vsemi podružnicami.

Projekta Kolesarčki se je udeležilo 317 otrok z vzgojitelji. Vsak udeleženec se je lahko preizkusil v vožnji s štirikolesnikom po prometno urejenem poligonu. Na zabaven in igriv način so spoznali osnove cestnoprometnih predpisov. Naučili so se pravilnega prečkanja vozišča, spoznali so semafor ter izvedeli, kako pomembna je uporaba zaščitne čelade med vožnjo.

Kolesarcki 02

V okviru prireditve so lahko spoznali poklic policista, se seznanili s potekom kontrole v cestnem prometu ter imeli priložnost postati "Policist za en dan". Pri izvedbi preventivnega projekta so sodelovali tudi policisti konjeniki iz Postaje konjeniške policije Ljubljana. Ti so otrokom predstavili svoje področje dela in konje, ki so jih imeli otroci možnost tudi pobožati. Otroci so se odlično izkazali pri vožnji na poligonu ter bili nad predstavitvijo poklica policista navdušeni, zato ni bojazni, da bi zanimanje za poklic policista ugasnilo.

Kolesarcki 05

Vodja policijskega okoliša na Policijski postaji Litija Mojca Rajšek je otrokom predstavila pomen varnosti v cestnem prometu, pravila obnašanja v cestnem prometu, pravila hoje pešcev, pravila vožnje s kolesi, uporabo zaščitne čelade, uporabo varnostni pasov ipd. Policisti so otrokom pokazali tudi, kako opozarjajo ostale udeležencev v prometu, ko le-ti ne upoštevajo prometnih predpisov (npr. ko starši med vožnjo ne uporabljajo varnostnega pasu).

Na prireditvi ni manjkalo niti zgodb o različnih prigodah iz prometa. Pregovor, "Otroci vedno govorijo resnico", se je tudi tokrat izkazal za še kako resničnega.