Sorodne objave

 

S 1. januarjem je vodenje Službe direktorja PU Maribor prevzel Boštjan Velički. Dotedanji dolgoletni vodja Službe direktorja PU Maribor Bojan Kitel, ki je vrsto let sodeloval tudi z mediji, pa je odšel v pokoj.

IMG 3255

Bojan Kitel (levo) je naloge vodenja službe v navzočnosti mag. Aleksandra Thalerja (v sredini), direktorja PU Maribor, predal novemu vodji Boštjanu Veličkemu (desno) na zadnji dan leta, ki je bil tudi njegov zadnji delovni dan. Direktor PU Maribor je Kitlu zaželel čim več lepih in aktivnih trenutkov v novem življenjskem obdobju, novemu vodji službe direktorja pa uspešno delo in veliko uspehov pri vodenju te pomembne enote.

IMG 3318

Boštjan Velički se je v policiji zaposlil leta 1994, po končani Srednji policijski šoli. Sprva je bil policist na PP Pesnica, nato pa policist kriminalist na PP Maribor I. Med letoma 1998 in 2005 je opravljal naloge pomočnika komandirja na PP Maribor II in nato še na PP Šentilj. Leta 2005 je postal komandir PP Šentilj, od leta 2010 naprej pa je opravljal naloge v Službi direktorja, kot samostojni policijski inšpektor za notranje preiskave. Zadnjih 15 mesecev je kot komandir vodil Postajo mejne policije Gruškovje. Ima tudi 9 let mednarodnih izkušenj, saj je sodeloval v mirovnih misijah v Bosni in Hercegovini, na Kosovu in v Palestini. Tekoče govori več tujih jezikov.