Sorodne objave

 

Policisti motoristi se pred začetkom vsake motoristične sezone udeležijo obnovitvenega usposabljanja za vožnjo z motornimi kolesi. Mariborski policisti motoristi so se ga udeležili v sredo, 17. marca 2010, na kartodromu v Hajdošah.

IMG 2352

Pod budnim očesom inštruktorjev vožnje z motornim kolesom Davorina Vrabla in Stojana Schreinerja iz Postaje prometne policije Maribor so se policisti motoristi iz PPP Maribor in Policijske postaje Ptuj pripravili na motoristično sezono 2010, tako da bodo lahko svoje naloge na motornih kolesih kvalitetno opravljali.

IMG 2368

Vožnja motornega kolesa je naporna, zato voznik tega prevoznega sredstva potrebuje specifično kondicijo za varno upravljanje vozila. Policisti motoristi so se zato 22. marca, v dežju in v urejeni koloni, odpravili tudi na 350-kilometrsko kondicijsko vožnjo.

IMG 2375

Nadzor in urejanje prometa na javnih cestah in nekategoriziranih cestah, ki so dane v uporabo za javni promet, sta med temeljnimi nalogami policije. Za opravljanje te naloge policisti uporabljajo različna sredstva, pri čemer je motorno kolo zagotovo eno najbolj prepoznavnih.

IMG 2568

Vozniki motornih koles sodijo v tisto kategorijo udeležencev v cestnem prometu, ki se pogosto pojavljajo kot povzročitelji in udeleženci prometnih nesreč. Vožnja z motornimi kolesi je trenutno modni trend, zaradi česar se vsako leto povečuje število voznikov motornih koles, s tem pa tudi število prometnih nesreč, v katerih so udeleženi ti vozniki.

IMG 2576