Sorodne objave

 

Varnostni sosvet Mestne občine Maribor, v katerem smo tudi predstavniki policije, je bolnim otrokom, ki se zdravijo v mariborski pediatrični kliniki, 22. decembra 2010 kot znak pozornosti podaril lutkovno predstavo z naslovom Kam pa kam, kozliček.

IMG 2937zmanjsana

 Predstava je igriva zgodba o kozličku, ki želi biti velik, in govori o odnosih med otroki in odraslimi. Otroci so bili nad predstavo navdušeni, zadovoljni pa so bili tudi njihovi starši, ki spremljajo svoje otroke med bolnišničnim zdravljenjem.

 

Ob prisotnosti predstavnic mariborske pediatrije: doc. dr. Nataše Macun Varda, dr. Maje Vičič in Urške Jodl Skalicky smo predstavniki varnostnega sosveta v Mariboru: višji policijski inšpektor na Policijski upravi Maribor Darko Lamot, tiskovni predstavnik policijske uprave Bartolo Lampret in sekretar varnostnega sosveta Aleš Škof dobili prijeten občutek, da smo v tem predbožičnem času za otroke storili nekaj dobrega. Za kratek čas smo jih namreč odvrnili od misli o njihovih bolezenskih tegobah.

V varnostnem sosvetu Mestne občine Maribor smo minulo leto realizirali vse zastavljene cilje in uspešno izvedli številne preventivne akcije: Postajališče ni parkirišče, Vzeli ste mi parkirno mesto, vzemite še mojo invalidnost, Stop grafiti, Droga ubija, Prazniki brez petard itd., naše misli pa so že usmerjene v novo leto. Tako nameravamo na preventivnem področju še okrepiti sodelovanje z otroki in mladostniki ter jih ozaveščati in opozarjati pred vsemi oblikami mladostniške delikvence. 

Več o delu varnostnih sosvetov na spletnih straneh policije: Državljani in policija - partnersko sodelovanje in Posvetovalna telesa