Sorodne objave

 

Ob epidemiji covida-19 se je še okrepilo zavedanje, kako zelo pomemben del posameznikovega vsakdanjega življenja je sobivanje v lokalni skupnosti in z njo povezano zagotavljanje varnosti. Na Fakulteti za varnostne vede varnost v lokalni skupnosti proučujejo v okviru programske skupine Varnost v lokalnih skupnostih, kjer vsako leto v sodelovanju s Policijo, občinami in drugimi organizacijami poudarjajo pomen varnosti v lokalni skupnosti tudi z organizacijo nacionalnih konferenc. Letošnja, ki bo 2. decembra 2020, bo tako že šesta po vrsti, tokrat pa bo potekala preko spleta.

Nacionalno konferenco o varnosti v lokalnih skupnostih Fakulteta za varnostne vede organizira skupaj s Policijo in Občino Ljutomer. Konferenca bo potekala na spletnem portalu Microsoft Teams. Začetek konference je načrtovan ob 9. uri, zaključek pa ob 14. uri. Udeležba na konferenci je brezplačna.

Zaradi organizacije vljudno prosimo, da svojo udeležbo na konferenci sporočite najkasneje do 27. novembra 2020 na e-naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.. Udeleženci bodo po prijavi prejeli spletno povezavo in kodo za dostop do konference.

Konferenca, katere namen je povečati sodelovanje med teorijo in prakso ter identificirati in začeti reševati konkretne težave in tako izboljšati varnosti v lokalnih skupnostih, je namenjena vsem institucijam in posameznikom, ki se na kakršen koli način srečujejo z odgovorno nalogo zagotavljanja varnosti v lokalnih skupnostih in si želijo soočenja teoretičnih spoznanj s potrebami prakse. Program konference je dostopen na spletni strani Fakultete za varnostne vede Univerze v Mariboru.