Sorodne objave

 

Murskosoboški policisti so v tednu mobilnosti, natančneje 20. septembra 2012, skupaj s Centrom za zdravje in razvoj Murska Sobota pripravili izobraževalno delavnico z naslovom Vidiki varnosti in nevarnosti kolesarjev na cesti.

DSC 9231

Delavnica je potekala v obliki skupinske vožnje in predstavitve pravilne smeri vožnje skozi križišča. Teoretični del smo opravili v predavalnici, vožnjo pa po spretnostnem poligonu. Poleg tega še vožnjo z električnimi kolesi, vožnja z mini avtomobilčki in kolesi z očali Fatal Vision. Sledil je še praktični prikaz nepravilnosti kolesarjev in prikaz nevarnih srečanj med voznikom osebnega avtomobila in kolesarjem. Predstavljena je bila tudi varna vožnja s kolesom, zaščitna oprema za kolesarja in pravilna uporaba le-teh.

DSC 9242

Delavnice se je udeležilo 60 ljudi, in sicer predstavniki Društva upokojencev Beltinci, prometni mentorji iz osnovne šole, dijaki ekonomske šole Murska Sobota in drugi.

DSC 9243

Pri aktivnostih so sodelovali še Svet za preventivo in varnost v cestnem prometu Mestne občine Murska Sobota in Beltinci, Zavod oranžna nit in Zavod za zdravstveno varstvo Murska Sobota ter nekatera podjetja.


Varno na kolo - preventivni nasveti policije