Sorodne objave

 

V tednu otroka smo murskosoboški policisti namenili veliko pozornosti osnovnošolcem. Policisti PU Murska Sobota, in sicer Sektorja uniformirane policije ter policijskih postaj Lendava, Murska Sobota, Ljutomer, Gornja Radgona in Gornji Petrovci, nismo pozabili na naše najmlajše udeležence v cestnem prometu, zato smo se na njihov praznik ustrezno pripravili in z njimi tudi praznovali.

0

 Vodja tedenskega projekta je bil policist Leon, ki je mlade učil prometne varnosti in jih opozarjal na previdnost v cestnem prometu.


Na OŠ Dobrovnik je med drugim poskrbel za pregled tehnične izpravnosti koles, s katerimi se učenci vozijo v šolo, in preverjal, ali uporabljajo ustrezne kolesarske čelade, ki so zanje obvezne. Policist Leon je malčke večkrat opozoril tudi na obvezno uporabo varnostnega pasu, ko se vozijo kot sopotniki z avtobusom ali osebnimi vozili.

Na teden otroka so se, kot že vrsto let doslej, najbolj pripravili policisti Policijske postaje Lendava. Ti so poleg policista Leona povabili k sodelovanju tudi dva vrhunska športnika, zaposlena v policiji, in sicer Roka Kolanderja in Jana Špika.

01

Policist Leon je otroke pozdravil v prostorih lendavske policijske postaje, kamor so prišli učenci od prvega do tretjega razreda vseh lendavskih osnovnih šol.

03

 Policist Leon je pomagal učencem zlagati kocke.


Učence, ki so najhitreje sestavili naključno fotografijo s policijskim motivom, je tudi nagradil s praktičnimi nagradami, ki jih bodo uporabljali za boljšo vidnost v cestnem prometu. Nagrade sta podelila vrhunska športnika.

4

5

06

 Budno oko policista Leona je bilo prisotno tudi pri vožnji učencev z gokarti.

07

08

Policisti Policijske postaje Lendava so učencem skozi igro pokazali, kako pravilno prečkati cesto in kako pravilno, predvsem pa varno, hoditi ob cesti, kjer ni urejenih ustreznih poti za pešce. Malčki so si ogledali tudi praktični policijski postopek.

09

010

011

Naslednji dan je policist Leon "rajžal" še k učencem OŠ Šalovci in Prosenjakovci. Obiskal pa je tudi učence OŠ Tišina in Gederovci.

012

013

Svoj obisk osnovnih šol v okviru tedna otroka pa je zaključil pri učencih Osnovne šole Gornji Petrovci, kjer se je malčkom pridružil pri pouku in se za kratek trenutek vrnil v otroštvo, ko je bil tudi sam še učenec.

14

Učenci so v družbi policista Leona neznansko uživali. Spoznali so tudi druge policiste, ki so se Leonu pridružili med obiskom. Z njimi so se naučili veliko novega o varnosti, hkrati pa so skupaj ponovili tudi nekaj poglavij, ki so jih že osvojili.


Policist Leon svetuje