Sorodne objave

 

Policisti policijske postaje Gornji Petrovci so skupaj z motoklubom Gronska Strejla iz Gornjih Petrovcev in podjetjem Motohrup iz Murske Sobote 14. aprila organizirali preventivno prireditev Policijska izkušnja kot nasvet.

021

 Motoristi so s posebnimi očali, ki simulirajo stanje alkoholiziranosti, preizkusili, kakšne bi bile njihove motorične sposobnosti in reakcijski čas, če bi bili pod vplivom alkohola.


Nasveti za večjo varnost motoristov


Namen prireditve je bil opozoriti voznike enoslednih motornih vozil ob začetku motoristične sezone na vse posebnosti in nevarnosti, ki lahko vplivajo na varno udeležbo v cestnem prometu. Vse zato, da bi - tudi s takšnimi oblikami sodelovanja - zagotavljali dobro prometno varnost na naših cestah.

Skupno druženje je obsegalo teoretično predavanje predstavnika avtomoto društva, ki je skozi lastne praktične izkušnje, saj je tudi sam voznik motornega kolesa, predstavil posebnosti, ki se pojavljajo pri vožnji z enoslednimi vozili.

Nato so udeleženci pod vodstvom policistov inštruktorjev varne vožnje na poligonu preizkusili različne vaje. Vaje so bile načrtovane kot simulacija vožnje v cestnem prometu z vsemi njenimi pastmi.

Za zaključek je sledila še skupinska vožnja vseh udeležencev prireditve po razgibani okolici Goričkega ter nato varen povratek udeležencev domov.

 Do konca motoristične sezone bomo policisti po vsej Sloveniji organizirali še nekaj preventivnih delavnic za motoriste. Vljudno vabljeni, da se jih udeležite!