Sorodne objave

 

V Gotenici je bil 10. in 11. septembra 2008 izveden 6. letni preizkus usposobljenosti vodnikov službenih psov in službenih psov policije. Tekmovalci in psi so se pomerili v devetih različnih disciplinah. Preizkusa so se udeležili tudi vodniki službenih psov iz Slovenske vojske, Carinske uprave, Ministrstva za pravosodje in hrvaškega ministrstva za notranje zadeve.

080916-Preizkus_Psi

Tudi letos so vodniki iz Enote vodnikov službenih psov Petanjci dosegli odlične rezultate in ponovno dokazali, da so med najboljšimi v državi.

Vodnik Peter Rančigaj in službeni pes Jago sta v posamični konkurenci službenih psov za splošno uporabo dosegla 1. mesto. Tudi v ekipni konkurenci službenih psov za splošno uporabo je 1. mesto pripadlo Policijski upravi Murska Sobota. V ekipi je poleg vodnika Petra Rančigaja sodeloval tudi vodnik Aleš Cotić s službenim psom Benom.

Med vodniki službenih psov za iskanje eksploziva sta vodnik Jože Schonveter in psica Lana premagala vso konkurenco in v skupnem seštevku osvojila 1. mesto.

Za dosežene rezultate so vodniki Enote vodnikov službenih psov prejeli pisno pohvalo direktorja Policijske uprave Murska Sobota Draga Ribaša.

 

Besedilo in fotografija: Jožef Prša, tiskovni predstavnik PU Murska Sobota