Sorodne objave

 

V preteklih dneh je bilo v več medijskih člankih v povezavi s pismom notranje ministrice mag. Tatjane Bobnar in v. d. generalnega direktorja policije mag. Boštjana Lindava zaslediti tudi razne navedbe o direktorju Policijske uprave Nova Gorica Evgenu Govekarju. Med drugim v kontekstu tudi kot zahtevo po njegovi zamenjavi že 31. maja 2022. V posameznih medijih se ga je posledično na različne načine domnevno povezovalo tudi z določeno politiko.

Direktor PU Nova Gorica Evgen Govekar ostro in kategorično zavrača vse dosedanje navedbe o kakršnem koli povezovanju s politiko, prav tako pa ostro zavrača tudi zadnjo navedbo v posameznih medijih o domnevno "njegovi prisotnosti v množici ljudi, ki je pospremila nekdanjega predsednika vlade v zapor na Dobu", kar je preprosto povedano laž.

Vse tovrstne navedbe lahko brez zadržkov označi kot očiten način njegove osebne diskreditacije. Sam namreč nikoli ni niti simpatiziral s kakšno politično opcijo niti bil kakor koli politično dejaven. Dosledno spoštuje določila Zakona o organizaciji in delu v policiji o prepovedi političnega delovanja oz. strankarskega članstva policistov in v tem pogledu zagotavlja visoko stopnjo osebne in organizacijske integritete.

Direktor PU Nova Gorica Evgen Govekar je karierni policist, ki je svojo policijsko pot prehodil tako rekoč od policista do direktorja policijske uprave. Ob upokojitvi svojega predhodnika v aprilu 2022, slednji se je upokojil izključno na podlagi osebne odločitve, je kandidiral za delovno mesto direktorja PU na notranjem kadrovskem razpisu, kot dotedanji vodja Sektorja uniformirane policije na PU Nova Gorica, poleg še štirih kandidatov na nižjih delovnih mestih v strukturi policijske uprave. Na podlagi predpisanega kadrovskega postopka ter z izpolnjevanjem vseh pogojev in ob upoštevanju strokovnosti in njegove poti kariernega policista je bil izbran in s 1. majem 2022 imenovan za direktorja PU Nova Gorica.