Sorodne objave

 

Policisti Policijske postaje Šempeter pri Gorici so v nedeljo, 17. aprila 2011, skupaj z Moto klubom Company iz Renč, Občino Renče-Vogrsko in novogoriško službo nujne medicinske pomoči v Bukovici organizirali praktično usposabljanje za varno udeležbo motoristov v cestnem prometu.

 

Med motoristično sezono policisti sodelujemo na več preventivnih prireditvah za večjo varnost motoristov, ki potekajo po vsej Sloveniji. Spoštovani motoristi, vljudno vabljeni!

1

Na usposabljanju, ki je potekalo v okviru projekta Policijska izkušnja kot nasvet, sta sodelovala policista Policijske postaje Šempeter, in sicer pomočnik komandirja Jožef Šömen in vodja policijskega okoliša Sašo Bajec ter inštruktor varne vožnje s Postaje prometne policije Nova Gorica Samuel Uršič, ki je motoristom tudi predaval o varni vožnji z enoslednimi motornimi vozili.

udelezenci

Uršič je udeležencem usposabljanja predstavil teoretična izhodišča za varno vožnjo z motornim kolesom, poudaril pomen premišljenega nakupa in ustrezne uporabe primerne zaščitne opreme, spregovoril je tudi o pripravi motornega kolesa pred vožnjo ter navzoče opozoril na pravilno vožnjo po cesti. Pojasnil je kako ukrepati v različnih nepredvidljivih situacijah, saj je za voznike enoslednih motornih vozil namreč izjemno pomembno dobro predvidevanje dogodkov na cesti, na kar so bili udeleženci tudi tokrat posebej opozorjeni.

prvapomocSicer pa so policisti udeležence delavnice seznanjali s postopki policije v cestnem prometu in jih opozarjali na nevarnosti prehitre vožnje ter vožnje pod vplivom alkohola. Svetovali so jim, kako naj najbolje poskrbijo za svojo varnost in varnost drugih udeležencev v prometu.  

Reševalci Službe nujne medicinske pomoči Nova Gorica so v okviru dogodka prikazali pravilno nudenje prve pomoči voznikom motornih koles, ki so udeleženi v v prometnih nesrečah, predstavniki Avtošole Marus pa so opozorili na novosti s področja cestnoprometne zakonodaje in pokazali varno vožnjo v krožnem križišču.

prikaz.jpg

Na koncu so policisti in reševalci v skupni vaji še praktično prikazali reševanje prometne nesreče in nudenje prve pomoči "poškodovanemu" vozniku enoslednega motornega vozila.