Sorodne objave

 

Policisti Postaje prometne policije Nova Gorica so 13. maja 2011 organizirali skupinsko vožnjo z motornimi kolesi v spomin na njihovega sodelavca, pokojnega policista Aleksandra Lebana, ki je nepričakovano preminil 23. januarja 2010.

293 resize

Spominske vožnje se je udeležilo 21 policistov motoristov, tako iz novogoriške prometne postaje kot tudi drugih postaj prometne policije iz vse Slovenije. Na vožnji, ki je potekala na relaciji Šempeter pri Gorici - Kanal ob Soči - Stržišče v Baški grapi in nazaj na novogoriško postajo prometne policije, so se slovenskim policistom pridružili tudi italijanski policisti motoristi iz Gorice in posamezni policisti s svojimi motornimi kolesi.

IMG 1874

Poleg vodstva postaje sta policiste pozdravila tudi direktor Policijske uprave Nova Gorica Alojzij Mohar in namestnik generalnega direktorja policije Matjaž Šinkovec, ki se je vožnje udeležil s svojim motornim kolesom.

IMG 1918

Komandir Postaje prometne policije Nova Gorica Andrej Ferlinc je v svojem nagovoru med drugim poudaril, da so se novogoriški prometniki odločili za organizacijo spominske vožnje ne le zaradi počastitve spomina na izjemnega kolega in sodelavca, temveč tudi zaradi njegovega neutrudnega prizadevanja za izboljšanje prometne varnosti. Po njegovih besedah je Aleksander zelo rad opravljal delo z motornim kolesom, bil pa je tudi stalni član novogoriške ekipe na vsakoletnem preizkusu v spretnostni vožnji.

223 resize

Ferlinc je še poudaril, da ima spominska vožnja z motornimi kolesi tudi preventivno vsebino, saj so policisti motoristi med vožnjo obiskali učence OŠ Kanal in OŠ v Podbrdu v Baški grapi ter jim razdelili zloženke in drugi material s preventivno vsebino. V Stražišču v Baški grapi na Tolminskem pa so se udeleženci srečali tudi s sorodniki pokojnega policista, ki so se jim za izkazano gesto zahvalili.

256 resize

S spominsko vožnjo so policisti prispevali tudi k promociji dela prometnih policistov motoristov, ki opravljajo izjemno zahtevne naloge in nosijo levji delež urejanja prometa. Razšli so se z željo, da se tudi v prihodnjih letih ponovno srečajo in da bi se spominske vožnje udeležilo še večje število policistov iz različnih policijskih enot.