Sorodne objave

 

Policijska uprava Nova Gorica je skupaj s člani motoristične skupine OK Riders v Spodnji Idriji v nedeljo, 10. julija 2011, organizirala preventivno prireditev v času turistične sezone, namenjeno voznikom enoslednih motornih vozil. V okviru akcije pod skupnim imenom "moto točka"so bili tudi letos odseki cest pred in za krajem prireditve označeni z rumenimi zastavami z opozorilnimi napisi in s tablami.

Na tokratni preventivni prireditvi se je ustavilo več kot 200 voznikov motornih koles. Prevladovali so vozniki in sopotniki iz Slovenije, nekaj pa jih je bilo tudi iz tujine. Policisti so na osrednjem parkirnem prostoru v Spodnji Idriji motoriste in druge obiskovalce seznanjali s postopki policije v cestnem prometu. Mnogo vprašanj je bilo namenjeno pojasnilom glede nove prometne zakonodaje. Motoristi, ki so se ustavili na "moto točki", so poleg preventivnega gradiva dobili tudi rumeno motoristično ruto za večjo vidnost in varnost v prometu.

1

Po njihovih izjavah so bili vozniki motornih koles pozitivno presenečeni nad preventivno prireditvijo.

2

Policisti so prireditev popestrili s simulatorjem varne vožnje z motornim kolesom in  nadzorno opremo, kot sta alkotest in laserski merilnik hitrosti, vozniki motornih koles pa so izpolnjevali še anketne vprašalnike o večji varnosti motoristov v cestnem prometu.

3

Kot je poudaril policijski inšpektor Franc Zorko iz Sektorja uniformirane policije Policijske uprave Nova Gorica, so "moto točke" tudi letos organizirane na cestnih relacijah, po katerih se v času motoristične sezone vozi največ motoristov in se zato posledično na njih zgodi tudi največje število prometnih nesreč. "Tovrstne preventivne aktivnosti policije s pristopom do voznikov motornih koles  pomenijo nadgradnjo dela preteklih let, vse za zmanjšanje števila prometnih nesreč in posledic voznikov motornih koles.  Predvideni datumi tovrstnih aktivnosti niso naključni, saj je v tem obdobju na t. i. soški cesti in keltiki veliko število tako domačih kot tujih motoristov, med katerimi v zadnjem času opažamo predvsem slednje, največ iz Italije, Avstrije in Nemčije. Pri prekoračitvah hitrosti izstopajo domači motoristi, ki dobro poznajo cestne odseke in zato pogosteje prekoračijo največjo dovoljeno hitrost. Pri tujih motoristih pa pogosteje ugotavljamo utrujenost in s tem povezano nezbranost pri vožnji. Tudi zahtevnost cest v Zgornjem Posočju pogosto vpliva na varno vožnjo voznikov motornih koles," je še dodal Zorko in pozval k večji medsebojni strpnosti in spoštovanju udeležencev v prometu.

4

 
 Oglejte si še: "Moto točko" v Kobaridu obiskalo okoli 300 motoristov