Sorodne objave

 

Policisti Policijske uprave Nova Gorica so 6. septembra 2009 v Posočju izvedli poostren nadzor v cestnem prometu s poudarkom na kontroli voznikov motornih koles.

Pri poostrenem nadzoru so ugotavljali predvsem ustreznost in veljavnost vozniških in prometnih dovoljenj, spoštovanje pravil vožnje (prehitevanje, stran in smer vožnje, uporaba čelade, vožnja potnikov, spoštovanje omejitev hitrosti...). Ustavili in kontrolirali so 119 vozil, od tega 26 voznikov motornih koles. Izrekli so skupaj 13 glob, en tuj voznik je plačal globo na kraju prekrška, 11 voznikov pa so policisti zaradi prekrškov neznatnega pomena opozorili. Globo so izrekli 4 voznikom motornih koles, pet voznikov motornih koles pa so policisti zaradi prekrškov opozorili.

Z merilniki hitrosti so policisti ugotovili 22 prekoračitev največje dovoljene hitrosti. Zato so na kraju kršitve 9 voznikom izrekli globo (enemu vozniku motornega kolesa, dvema tujcema in šestim voznikom osebnih avtomobilov iz Slovenije). Poleg tega so ugotovili še 13 kršitev zaradi prekoračitve največje dovoljene hitrosti, za katere bodo ukrepali naknadno, ko bodo zbrali ustrezne podatke o kršitvi. Najvišja prekoračena hitrost vožnje v naselju je bila 81 kilometrov na uro, izven naselja pa 104 kilometre na uro.

Policisti ob tej priložnosti ponovno opozarjajo vse udeležence v cestnem prometu na dosledno spoštovanje cestnoprometnih predpisov.