Sorodne objave

 

V smučarskem centru Cerkno na Črnem vrhu je 12. marca na osrednji regijski slovesnosti ob 1. marcu, svetovnem dnevu Civilne zaščite, potekala slovesnost, na kateri je poveljnik Civilne zaščite RS z državnimi priznanji odlikoval najzaslužnejše posameznike, organizacije, društva in enote, ki delujejo ali se vključujejo v sistem zaščite in reševanja.

090317-PriznanjaCZ01

Med prejemniki je tudi Jožef Velikonja, komandir Policijske postaje Idrija, ki je na slovesnosti prejel srebrni znak Civilne zaščite. Ta se podeljuje posameznikom za posebne zasluge in izjemen prispevek pri razvijanju, krepitvi varnosti pred naravnimi in drugimi nesrečami, za izjemne dosežke pri zaščiti in reševanju ljudi, živali, premoženja, kulturne dediščine ter varovanju okolja ob naravnih in drugih nesrečah.

090317-PriznanjaCZ02

Komandir PP Idrija je pri opravljanju različnih nalog posebej zaslužen za korektno in uspešno sodelovanje z občinskim štabom Civilne zaščite in posamezniki, ki so se samostojno odzvali v iskalne akcije pogrešanih oseb. Z nalogami, ki jih je opravil na tem področju, je prispeval k razvoju in krepitvi varnosti pred naravnimi in drugimi nesrečami, posebej pa se je angažiral pri zaščiti in reševanju pogrešanih ljudi.

Med letošnjimi prejemniki je bronasti znak Civilne zaščite kot poveljnik PGD Bovec prejel tudi Matjaž Černuta, sicer vodja policijskega okoliša Policijske postaje Bovec.

090317-PriznanjaCZ03

Priznanja so podelili poveljnik CZ Miran Bogataj, poveljnik štaba CZ za Severno Primorsko Milan Leban in njegov namestnik mag. Samuel Kosmač. Med udeleženci letošnje slovesnosti sta bila tudi Alojzij Mohar, direktor Policijske uprave Nova Gorica, in Aleksander Vončina iz Sektorja uniformirane policije PU Nova Gorica, sicer tudi člana regijskega štaba CZ za Severno Primorsko.


Pripravil: Dean Božnik, tiskovni predstavnik PU Nova Gorica
Foto: Aleksander Vončina, Sektor uniformirane policije PU Nova Gorica