Sorodne objave

 

Na Policijski upravi Novo mesto smo z odobravanjem sprejeli pobudo Prostovoljnega gasilskega društva Veliki Kamen za sodelovanje v preventivni akciji Kdo te bo peljal nocoj domov? Namen akcije je prometno-varnostno osveščanje obiskovalcev prireditev po celi Sloveniji in spodbujanje k sprejemanju treznih odločitev. Poletje je namreč čas, ko se odvijajo številne prireditve, obiskovalci prireditev pa žal nemalokrat sedejo za volan pod vplivom alkohola.

20286921

Na novomeški upravi ugotavljajo, da je na cestah še vedno vse preveč voznikov, ki za volan sedejo vinjeni. V zadnjih petih letih (2012-2016) se je na tem območju zgodilo 54 prometnih nesreč s smrtnim izidom, v katerih je umrlo 59 ljudi. Več kot tretjino smrtnih prometnih nesreč (19) so povzročili vozniki, ki so vozili pod vplivom alkohola.

Letos pa so razmere še slabše, od devetih prometnih nesreč s smrtnim izidom, v katerih je umrlo devet ljudi, so kar štiri prometne nesreče, v katerih so umrli štirje ljudje, povzročili vozniki pod vplivom alkohola. Povprečna stopnja alkoholiziranosti je bila 1,33 gramov alkohola na kilogram krvi.

20229646

V preventivni akciji, ki se zgleduje po vzoru uspešne kampanje iz Velike Britanije in se je razširila po celem svetu, so poleg članov PGD Veliki Kamen in policistov Policijske postaje Krško sodelovali Zdravstveni dom Krško, v sklopu njihovega projekta Rešimo življenja, lokalni ponudnik taksi prevozov in pogrebnih storitev iz Posavja. Akcijo je podprla tudi Občina Krško.

20245774

Kampanjo so snemali v drugi polovici julija v Krškem, poleg prepoznavnih plakatov so izdelali še video posnetek. Akcijo so predstavili na novinarski konferenci, kjer je med drugimi udeleženci in vodjo kampanje Sandija Lekšeta sodeloval tudi Peter Molan, komandir Policijske postaje Krško.

20157624

Na Policijski upravi Novo mesto pozdravljamo tovrstna prizadevanja organizatorjev, ki se zavedajo pomena ozaveščanja javnosti. Na ta način dokazujejo, da jih ne skrbi za varnost obiskovalcev le v času prireditve, temveč želijo, da se ti tudi po prireditvi varno in s prijetnimi vtisi vrnejo domov.