Sorodne objave

 

Občanka iz Velenja je konec oktobra 2007 na PP Velenje naslovila zahvalo za pomoč pri reševanju konfliktov v družini in strokovno posredovanje.

Kot mati treh odraščajočih otrok je živela v izvenzakonski skupnosti, v kateri pa je prihajalo do čedalje večjih nesoglasij in groženj. Kot je zapisala, je za pomoč ob nastalih konfliktih prosila za intervencijo:


"Ker sem bila psihično uničena in prestrašena, sem se tudi umaknila z otroki v varno hišo, doma pa zapustila ostarele starše. Z izbranim čutom in resnostjo situacije je vaš delavec g. Davorin Potočnik nepristransko in nesebično poslušal vsakega od naše družine. Nato je meni in izvenzakonskemu partnerju predlagal, da se soočimo in pogovorimo v njegovi prisotnosti. Ta predlog in pogovor je izredno prispeval k razreševanju naše situacije in podpisu dogovora med mano in partnerjem, da sem se lahko pomirjena in z otroki vrnila domov.

Ko druge institucije nekako niso prepoznale naše hude stiske, je g. Davorin Potočnik na strokoven, plemenit, premišljen, razumevajoč in človeški način pomagal naši družini. Ko si prestrašen, strt in psihično uničen, ti ogromno pomeni topla beseda in zagotovitev, da se ti ni treba bati.

V svojem imenu in imenu svoje družine se g. Potočniku najlepše zahvaljujem za njegovo nesebično pomoč.

S spoštovanjem,

Milka Lesjak"