Sporočila za javnost22.jan.2009

Omejitve v zvezi s sprejemanjem daril

Na podlagi Uredbe o omejitvah in dolžnostih javnih uslužbencev v zvezi s sprejemanjem daril (Ur. list RS, št. 58/2003) imajo javni uslužbenci v zvezi s sprejemanjem daril naslednje omejitve:

Več

22.jan.2009
19.nov.2008

Predstavitveni film policije

{wmv}policija{/wmv}WMV format, 1.02 MB

Več

18.nov.2008

Položajne oznake in simboli policije

Položajne oznake so določene v Uredbi o uniformi, položajnih oznakah in simbolih policije {fa-external-link}, ki ob tem določa tudi vrste policijskih uniform in njihove dopolnilne dele, poleg položajnih pa še druge oznake, simbole policije ter nošenje položajnih oznak, simbolov policije in drugih oznak na policijskih uniformah.

Več

18.nov.2008

Kodeks policijske etike

Kodeks policijske etike {fa-file-pdf-o} vsebuje splošni določbi in temeljna načela, določa odnose med policisti(1) ter odnos policistov do ljudi, državnih organov, nevladnih organizacij in drugih ustanov. Predstavlja moralno-etične standarde policije in nadgradnjo Kodeksa ravnanja javnih uslužbencev. Kodeks je namenjen ozaveščanju policistov o pomenu spoštovanja etičnih načel in krepitvi etičnega oziroma moralnega ravnanja v praksi. Priloga kodeksa je seznam vrednot in vrlin, ki izražajo poslanstvo policije.    

Več

18.nov.2008

Dan policije - 27. junij

Za datum svojega praznika, dneva slovenske policije, smo si izbrali 27. junij, v spomin na dogodek leta 1991, ko so se policisti, tedaj še miličniki, spopadli z Jugoslovansko ljudsko armado na mejnem prehodu Holmec.

Več

16.okt.2008

Policijska pooblastila

Policijska pooblastila so z zakonom določeni ukrepi, ki policistom omogočajo, da lahko učinkovito in uspešno opravljajo svoje naloge.

Več