Sporočila za javnost

Občanka iz Ljubljane se je pisno zahvalila dežurnemu policistu Policijske postaje Vrhnika Viljemu Jerebu. Nanj se je namreč v začetku septembra 2007 obrnila s prošnjo, da bi policijska patrulja Policijske postaje Vrhnika preverila stanje njene počitniške hišice, do katere sama zaradi bolezni ni mogla.

Skrb je bila še toliko bolj upravičena, ker je počitniška hišica v njeni odsotnosti pogosto tarča vandalizma. Dežurni policist je nato na kraj napotil patruljo, ki je preverila, ali je s počitniško hišico vse v redu, in s svojo prisotnostjo verjetno preprečila obisk nezaželenih gostov. Občanka ja zato med drugim zapisala:

"/.../ Velike skrbi sem bila odrešena. /.../

Policistu Jerebu pa se lepo zahvalim za skrb, ki jo je pokazal kot veren čuvaj nas državljanov. Vrhniške policiste imam jaz v zelo dobrem spominu, so mi že parkrat pomagali.

Ne zdi pa se mi prav, da imajo lopovi in nepridipravi pogostokrat več veljave kot policist, ki nosi vsak dan "glavo v torbi", pogosto po krivici umirajo na cesti in so celo izenačeni s cariniki v plačah, saj so le-ti izpostavljeni dosti manjšim nevarnostim.

Oblast pa ne bi smela nikoli javno zmanjševati policistovega ugleda, nemogoče je, da se nepridipravi fizično dosti brez pravega vzroka znesejo nad njim. V stari Jugoslaviji je bil orožnik avtoriteta, cenjen, spoštovan, nihče si ga ni upal žaliti, imel pa je tudi puško na rami, zbujal je strahospoštovanje in je peš kontroliral po vasi. Tudi naši policisti si to zaslužijo.

S spoštovanjem do policije vas pozdravljam,

Danica Gala Bem, dr. med."

Zastoji na mejnih prehodih

    Ni podatkov o zastojih na mejnih prehodih.

Informacije o razmerah in zastojih na cestah so dostopne na spletni strani Prometno-informacijskega centra za državne ceste.
Podatki so dostopni tudi na spletnem servisu.