Sorodne objave

 

Med 10. in 16. oktobrom 2016 poteka drugi del evropsko usklajenega poostrenega nadzora nad tovornimi vozili in avtobusi. Nadzor bo pod skupnim imenom Truck & Bus potekal v večini evropskih držav hkrati.

V tem času bomo policisti po vsej Sloveniji tako pri rednem delu kot s poostrenimi nadzori preverjali spoštovanje prometnih pravil pri voznikih tovornih vozil in avtobusov, predvsem predpisov glede trajanja vožnje ter obveznih počitkov in odmorov voznikov. Preverjali bomo tudi morebitne manipulacije z zapisovalnimi napravami - tahografi in tehnično brezhibnost vozil. Pozornost bo namenjena še pravilnemu nalaganju in pritrditvi tovora ter preobremenjenosti vozil.

IMG 5737 IMG 9069 IMG 9084


Namen akcije, ki jo predvideva obdobni načrt Javne agencije RS za varnost prometa, koordinira pa Evropska mreža prometnih policij (TISPOL), je spodbuditi voznike k doslednejšemu spoštovanju prometnih predpisov, s čimer lahko neposredno izboljšajo varnost vseh prometnih udeležencev. V prvem delu akcije, ki je potekal od 25. do 31. julija, smo policisti ustavili in preverili 1.844 tovornih vozil in 170 avtobusov. Pri tovornih vozilih smo odkrili 247 kršitev, pri avtobusih pa so bile kršitve odkrite v 19 primerih. Največ kršitev je bilo povezanih z neuporabo varnostnega pasu, prekoračitvami hitrosti ter neupoštevanjem obveznih počitkov in odmorov.


Preventivni nasveti za večjo prometno varnost