Sorodne objave

 

Policisti na območju Policijske uprave (PU) Slovenj Gradec so že pričeli izvajati aktivnosti namenjene voznikom enoslednih motornih vozil.

V letu 2008 se je na koroških cestah povečalo število prometnih nesreč z udeležbo voznikov motornih koles, njihove posledice pa so bile hujše kot v letu 2007, saj sta dva voznika umrla, več pa je bilo tudi telesno poškodovanih voznikov in sopotnikov. Vozniki motornih koles so bili v prometnih nesrečah največkrat udeleženi izven naseljenih krajev, kjer so bile tudi posledice najhujše.

Predvidoma v mesecu aprilu bodo policisti na Koroškem izvedli preventivne aktivnosti v obliki akcije: "Policijska izkušnja kot nasvet", v okviru katere bodo prikazali nevarnosti, predstavili najpogostejše vzroke prometnih nesreč voznikov motornih koles ter pokazali pravilno ravnanje in spretnostno vožnjo. Policisti bodo izvedli tudi delovno srečanje z učitelji vožnje "A" kategorije, katerega cilj je kvalitetno poučevanje kandidatov za voznike motornih koles.

Poleg preventivnih aktivnosti bodo policisti nadzor cestnega prometa poostrili v kritičnih obdobjih, še posebej ob vikendih in na tistih odsekih cest, kjer pogosteje prihaja do prekoračitev hitrosti in nevarnih ter agresivnih voženj motoristov. Občasno bodo poostrene nadzore izvajali tudi z uporabo helikopterja. Pri nadzorih bodo dosledno preverjali uporabo zaščitnih čelad, pri kolesih z motorji in skuterjih pa tudi morebitno predelavo vozil.

Policisti in vsi, ki bodo sodelovali v aktivnostih, želijo voznikom enoslednih vozil ter vsem drugim udeležencem v prometu zagotoviti večjo stopnjo varnosti, krajanom in občanom ob cestah, ki jih motoristi pogosto uporabljajo, pa varnejše življenjske razmere.

 

Skupaj za večjo varnost!

 

Peter PUNGARTNIK, mag.
TISKOVNI PREDSTAVNIK
POLICIJSKE UPRAVE