Sorodne objave

 

Policijska postaja Ravne na Koroškem je v četrtek, dne 19. 4. 2007 ob 10. uri na nogometnem igrišču v Mežici, za otroke in vzgojiteljice vrtca v Mežici, v sodelovanju z vodnikoma službenih psov Enote vodnikov službenih psov policije (EVSP) pri Policijski upravi (PU) Slovenj Gradec, pripravila prikaz dela službenih psov policije.

Vodja policijskega okoliša (VPO) Policijske postaje (PP) Ravne na Koroškem Marko ROŽEJ se je z vodstvom vrtca v Mežici dogovoril za promocijsko predstavitev policije za najmlajše, ki so največkrat izrazili željo, da bi videli policijske pse.

Najmlajših se je želja uresničila. Vodnika iz EVSP pri PU Slovenj Gradec Aleš GMAJNAR in Hubert ENCI sta jim v kratkem programu predstavila delo s službenimi psi policije, njihovo poslušnost in izvajanje vaj ter opremo, ki se uporablja pri delu s službenimi pri policije.

Otroci so bili s prikazom zelo zadovoljni. Prikaza se je udeležilo okoli 70 otrok in vzgojiteljic vrtca.

 

Fotografski utrinki:

070426-Psi01

Otroci so z zanimanjem ogledovali prikaz dela s službenimi psi policije

 

070426-Psi02

Vodnik Aleš GMAJNAR in njegov pes se predstavita

 

070426-Psi03

Oprema za dresuro policijskih psov je očitno še prevelika

 

Svojevrstna promocijska predstavitev za najmlajše, je predvsem pozitiven odraz dobrega sodelovanja vodje policijskega okoliša z vodstvom vrtca v Mežici, vsekakor pa prispeva k drugačni predstavitvi policije v očeh najmlajših generacij, zato bodo policisti na Koroškem s tovrstnimi predstavitvami nadaljevali tudi na drugih vrtcih in šolah.

 

Fotografije: Marko ROŽEJ s PP Ravne na Koroškem

 

Peter Pungartnik, spec.
TISKOVNI PREDSTAVNIK
POLICIJSKE UPRAVE