Sorodne objave

 

V okviru preventivne akcije pripadnikov gorske enote na področju zagotavljanja splošne varnosti ljudi v gorah, ki je potekala 7. avgusta 2010 na območju Julijskih in Kamniško-Savinjskih Alp, Raduhe in Pece, sta naloge na območju Raduhe izvajala tudi policista gorske enote iz Policijske uprave Slovenj Gradec.

raduha001

Policist Branko Slivnik na križišču poti proti vrhu Raduhe


V zgodnjih jutranjih urah sta se policista Branko Slivnik in Hubert Enci od kmetije Bukovnik po planinski poti odpravila proti planinski koči na Grohatu. Po zavarovani poti sta dosegla vrh Raduhe, kjer ni bilo veliko pohodnikov, pri tistih, ki so prispeli na vrh, pa nista ugotovila kršitev. Vsi pohodniki so bili namreč primerno opremljeni in psihofizično pripravljeni.

raduha004

Pogled proti "Durcam"


Med hojo proti vrhu in v dolino sta pregledala tudi ustreznost poti, ki so primerno označene in urejene. Ob vračanju v dolino preko "Durc" sta odkrila, da je planinska zveza Slovenije uredila povsem novo pot, ki vodi po obronkih Laneža proti melišču in je bistveno bolj varna, kot je bila prejšnja pot. O tem so se strinjali tudi pohodniki, ki so se vračali po novi poti v dolino.

raduha012

Nova trasa poti z "Durc"


Policista sta poleg ugotavljanja ustrezne opremljenosti pohodnikov ugotavljala tudi druge kršitve v zvezi z javnim redom in varovanjem okolja. Tudi tu nista ugotovila kršitev.

raduha013

Pohodnika med vračanjem v dolino


Preventivna akcija policistov na Raduhi je bila med pohodniki dobro sprejeta. Kljub temu, da ni bilo ugotovljenih kršitev, policisti upamo, da  to ni bilo zgolj naključje, ampak da se je ozaveščenost pohodnikov povečala tudi zaradi našega nenehnega opozarjanja in dobro načrtovanega preventivnega dela.