Sorodne objave

 

Enota za ciljno iskanje oseb hrvaške kriminalistične policije, t. i. enota FAST (Fugitive Active Search Team) je včeraj, 1. avgusta 2019, na mednarodnem mejnem prehodu Orašje odvzela prostost državljanoma Slovenije, in sicer 55-letnemu moškemu in 54-letni ženski. Slovenska državljana sta bila od leta 2013 na begu v tujini, slovenski pravosodni organi pa so zaradi kaznivih dejanj poslovnih goljufij zoper njiju že takrat razpisali mednarodni tiralici. 

Do 1. avgusta 2019 sta se skrivala v tujini, za predajo pa sta se po dolgotrajnem begu odločila sama in zato pred nekaj dnevi stopila v stik z enoto za ciljno iskanje oseb slovenske kriminalistične policije. Slovenska državljana sta bila na seznamu najbolj iskanih beguncev, slovenska kriminalistična policija pa ju je doslej iskala tudi s pomočjo Europola in Europolove spletne strani Europe's Most Wanted.

Povezane vsebine

Slovenska in avstrijska kriminalistična policija prijeli 46-letnega državljana Slovenije, iskanega zaradi prestajanja enajstletne zaporne kazni

Seznam iskanih oseb v Sloveniji, za katerimi sta razpisana tiralica ali evropski nalog za prijetje in predajo

 

Enfast logo