Sorodne objave

 

Ob začetku dvotedenske nacionalne preventivne akcije za večjo varnost pešcev, ki bo potekala vse do 13. oktobra, vabimo na medresorsko novinarsko konferenco, na kateri bomo predstavniki različnih institucij spregovorili o priporočilih za varno udeležbo pešcev v prometu in predstavili nekatere druge vidike varnosti pešcev. Novinarska konferenca bo v torek, 1. oktobra 2019, ob 9.15, v Minicityju  (Dvorana A, BTC City, Šmartinska 152, Ljubljana).

Novinarska konferenca

Sodelujoči bomo:

  • Vesna Marinko, v. d. direktorice Javne agencije RS za varnost prometa,
  • mag. Ivan Kapun, vodja Sektorja prometne policije na Generalni policijski upravi,
  • doc. dr. Peter Lipar, predstojnik Prometno tehniškega inštituta na Fakulteti za gradbeništvo in geodezijo Univerze v Ljubljani, in
  • Blaž Poženel, odgovorni urednik Motorevije AMZS.

prometna policista prehod za pesce

Pešci so najpogostejši udeleženci v prometu in sodijo med najbolj ranljive skupine udeležencev. Varnost pešcev je zato ena izmed prioritet nacionalnega programa in preventivnih ter vzgojnih aktivnosti tako Javne agencije RS za varnost prometa, ki je tudi nosilka nacionalne preventivne akcije za večjo varnost pešcev, kot tudi Policije.

Interaktivna motorično-didaktična igralnica za učenje otrok - fototermin

Neposredno po novinarski konferenci bodo lahko predstavniki medijev spremljali in posneli dogajanje v interaktivni motorično-didaktični igralnici za učenje otrok o varnosti v prometu. Dogodku se bo namreč pridružilo 120 vrtčevskih otrok in šolarjev prve triade osnovne šole.

Spoštovani predstavniki medijev, vljudno vabljeni!

Povezane vsebine

Vozniki, pazite na pešce!

Bodi preVIDEN - nasveti pešcem za varnejšo udeležbo v prometu