Sorodne objave

 

Ob bok srečanja notranjih ministrov Slovenije in Srbije v Beogradu sta minister Boštjan Poklukar in generalna direktorica policije mag. Tatjana Bobnar danes, 22. oktobra 2019, obiskala tudi slovenske policiste, ki s srbskimi policisti v okviru skupnih policijskih patrulj delajo na meji s Severno Makedonijo.

IMG 84da4e2f05f3fff7f888edcb06ed40f9 V

Generalna direktorica policije mag. Tatjana Bobnar se je srečala s slovenskimi policisti, ki opravljajo naloge na mejnem prehodu Preševo.

Taka oblika sodelovanja med državama teče že od leta 2017. Minister Poklukar je poudaril, da je delo slovenskih policistk in policistov, ki pomagajo srbskim kolegom pri nadzoru meje, uspešno. "Že več kot 100 policistov v 25 skupinah je prišlo v Srbijo in s to misijo tudi nadaljujemo."

rokovanje minister

Slovenska policija je na meji s Hrvaško letos obravnavala že več kot 12.800 nezakonitih prehodov državne meje. To predstavlja kar 70-odstotno povečanje v primerjavi z enakim obdobjem lani. Kljub zahtevnim razmeram slovenska policija svoje delo opravlja učinkovito in se uspešno sooča z migracijskim pritiskom. Ob tem je minister Poklukar poudaril, da se enako pričakuje tudi od ostalih držav na tej poti, obenem pa pohvalil prizadevanja in delo srbske policije pri preprečevanju nezakonitih migracij.

Povezane vsebine

Minister Poklukar obiskal slovenske policiste v Srbiji (22. oktober 2019)

Poklukar v Beogradu: Odnosi med državama so odlični (21. oktober 2019)