Sorodne objave

 

"Udobno se namestite v domači pisarni, zamotite otroke, odprite službeno pošto in se lotite dela od doma. Da, tako bodo izgledali prihajajoči dnevi. Poskušali bomo ohraniti (kolikor gre) delovne procese, nikakor pa ne smemo pozabiti na varnost," opozarja SI-CERT, nacionalni odzivni center za kibernetsko varnost, ki je v teh dneh objavil koristne napotke tako za zaposlene kot podjetja in delovne organizacije. Tudi policisti svetujemo: poskrbite, da boste vi in vaši otroci svoje računalnike in svetovni splet uporabljali varno, saj karantena ne more ustaviti niti spletnih napadalcev niti računalniških virusov.

office work 1149087 Image by Free Photos from Pixabay

Pri SI-CERT-u so zapisali, da je veliko podjetij in organizacij v kratkem času prešlo na delo od doma, posledično pa ta način dela lahko pomeni večjo izpostavljenost določenim tveganjem in zlorabam na spletu. V prihajajočih tednih ne smemo pozabiti na varnost, saj spletni kriminalci še toliko bolj iščejo priložnost, kako lahko izkoristijo zmedo in nepričakovane dogodke. Pričakujemo lahko še več poskusov družbenega inženiringa z namenom kraje gesel, okužb z izsiljevalskimi virusi in spletnih goljufij.

Na SI-CERT-u so pripravili ključne napotke za delo doma za zaposlene in tudi za organizacije, kako naj poskrbijo za zaščito storitev, ki se bodo na ta način uporabljale v delovnem procesu.

Napotki za zaposlene: Pet nasvetov za varno delo od doma

Napotki za organizacije: Varno delo na daljavo

Za dodatne informacije o tveganjih pri delu na daljavo so vam na razpolago strokovni sodelavci odzivnega centra SI-CERT.

Povezane vsebine

SI-CERT: Varno delo na daljavo

Karantena bo minila, fotografije in podatki na spletu pa bodo ostali za vedno - nasveti za varno rabo interneta

Varnost na internetu

Tudi spletni goljufi izkoriščajo razmere, nastale zaradi koronavirusa