Sorodne objave

 

Predsednik republike Borut Pahor, notranji minister Aleš Hojs, minister za obrambo Matej Tonin, v. d. generalnega direktorja policije Anton Travner in namestnik načelnika generalštaba Slovenske vojske Robert Glavaš so 15. aprila 2020 obiskali skupno policijsko-vojaško patruljo na slovenski južni meji in vojake 72. brigade Slovenske vojske v Črnomlju. Seznanili so se z delom policistov in vojakov na meji in si ogledali razmere na terenu, ki je ponekod zelo zahteven.

Ministra Hojs in Tonin sta z županom Črnomlja Kavškom pričakala predsednika republike Pahorja

V prvih treh mesecih letošnjega leta je število nezakonitih prehodov meje večje kot v enakem obdobju lani. V prihodnjih mesecih in po umiritvi razmer v povezavi z epidemijo koronavirusa lahko pričakujemo porast nezakonitih prehodov meje in delovanja tihotapskih družb.

IMG 7702

Minister za notranje zadeve Aleš Hojs je v izjavi za javnost izpostavil, da je aktivacija 37.a člena Zakona o obrambi zato nujna in da je pobuda za to prišla s strani Policije. Kot je dejal, ta potreba ni nova, na mizi je bila že lansko poletje in jesen. "Tej želji Policije sem prisluhnil in začel postopke za aktivacijo tega člena." Ob tej priložnosti se je minister zahvalil predsedniku republike in obrambnemu ministru za podporo aktivaciji tega člena.

IMG 7668