Sorodne objave

 

Zaradi naraščajočega trenda nezakonitih prehodov na meji s Hrvaško je v. d. generalnega direktorja policije Anton Travner odredil izvajanje poostrenega nadzora meje. Nadzor na naši zunanji meji bo potekal od 2. do 5. junija 2020, v njem pa bo sodelovalo večje število policijskih enot.

Na t. i. balkanski poti se namreč nahaja več deset tisoč nezakonitih migrantov. Slovenska policija se kot vedno odziva na aktualne varnostne trende in tudi s tem poostrenim nadzorom, nezakonitim migrantom kot tudi organizatorjem nedovoljenih migracij sporoča, da se iskanje nezakonitih poti preko Slovenije ne izplača.

Vljudno vas vabimo, da se udeležite izjave za javnost, ki bo jutri, 2. junija 2020, ob 12. uri v Vrtu, pri Dolu pri Kočevju, kjer bo izjavo podal Jože Senica, namestnik vršilca dolžnosti generalnega direktorja policije.

Predlagamo, da se ob 11.45 zberemo pred Policijsko postajo Kočevje, od koder bomo skupaj odšli do enega od krajev nadzora.

Ob tej priložnosti bomo snemalcem in fotografom izjemoma omogočili snemanje in fotografiranje meje iz helikopterja. Zainteresirani nujno pošljite osebne podatke, najkasneje do jutri, 2. junija, do 10.30 na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..