Sorodne objave

 

V. d. generalnega direktorja policije Andrej Jurič je danes, 29. julija 2020, za v. d. direktorja Nacionalnega preiskovalnega urada imenoval mag. Uroša Lepošo.

IMG 2653

Uroš Lepoša ima za seboj 28 let delovnih izkušenj v policiji. Začel je na Policijski postaji Ljubljana Center, kjer se je zaposlil leta 1992. Sprva je na postaji delal kot policist, nato pa kot kriminalist. Po končani Višji policijski šoli se je zaposlil na Policijski postaji Ljubljana Bežigrad kot pomočnik komandirja policijske postaje.

Med letoma 2008 in 2015 je bil vodja skupine za premoženjsko kriminaliteto v Sektorju kriminalistične policije na Policijski upravi Ljubljana, nato pa leta 2015 prevzel vodenje skupine za krvne in seksualne delikte, prav tako v Sektorju kriminalistične policije na Policijski upravi Ljubljana, in sicer vse do 2019, ko se je zaposlil v Sektorju za razvoj in sistemske naloge v Službi generalnega direktorja policije na Generalni policijski upravi.

IMG 2646

Novi v. d. direktorja NPU mag. Uroš Lepoša, v. d. generalnega direktorja policije Andrej Jurič in dosedanji vodja NPU dr. Igor Lamberger

Lepoša je 2007 diplomiral na Fakulteti za varnostne vede, leta 2010 pa postal magister mednarodnih in diplomatskih študij na Fakulteti za podiplomske, državne in evropske študije.

Primopredaje poslov so se udeležili dosedanji vodja Nacionalnega preiskovalnega urada dr. Igor Lamberger, novi vodja mag. Uroš Lepoša, v. d. generalnega direktorja policije Andrej Jurič, namestnik v. d. generalnega direktorja policije Jože Senica in vodja Službe generalnega direktorja policija mag. Robert Ferenc.

Jurič se je dosedanjemu vodji Nacionalnega preiskovalnega urada zahvali za korektno sodelovanje, novemu vršilcu dolžnosti pa zaželel uspešno vodenje tega izjemno zahtevnega področja policijskega dela.

IMG 2649

Povezane vsebine

Z današnjim dnem vodenje Nacionalnega preiskovalnega urada prevzema Igor Lamberger