Sorodne objave

 

Policisti Uprave avtocestne policije je 19. junija 2021, v okviru nacionalne preventivne akcije za preprečevanje vožnje pod vplivom alkohola, drog in drugih psihoaktivnih snovi v prometu, na območju Policijske uprave Kranj izvedla poostren nadzor prometa na avtocesti.

Pri nadzoru je sodelovalo skupno 24 policistov avtocestne policije ter policistov in kriminalistov PU Kranj, ki so preverjali psihofizično stanje voznikov motornih vozil in ugotavljali druge kršitve cestnoprometnih predpisov. Po t. i. metodologiji Pegaz so na nadzorni točki na Torovem ves promet preusmerili z avtoceste in vse voznike, ki so bili tako ustavljeni, preizkusili s testom za alkoholiziranost. Preusmeritev prometa so na avtocesti iz smeri Ljubljane proti Kranju izvajali 19. junija med 20. in 23. uro, v obratni smeri pa 20. junija, med 24. in 3. uro zjutraj.

Ukrepi policistov

  • 281 voznikov motornih vozil je bilo med nadzorom preizkušenih z alkotestom,
  • s preizkusom alkoholiziranosti je bilo izločenih 8 voznikov, ki so presegli dovoljeno stopnjo alkohola in ki so jim bila začasno odvzeta vozniška dovoljenja,
  • 36 voznikom je bil izdan plačilni nalog zaradi neupoštevanja svetlobnih prometnih znakov,
  • 1 vozniku avtobusa je bil izdan plačilni nalog zaradi prekoračitve dovoljene hitrosti vožnje,
  • 3 voznikom je bil izdan plačilni nalog, ker niso imeli ustrezne vinjete za vozilo,
  • 21 voznikom je bilo izdano opozorilo za različne kršitve cestnoprometnih predpisov.

 

Zasezena pistola in konoplja 19062021

V poostrenem nadzoru so policisti ustavili tudi slovenskega državljana, ki so mu v postopku zasegli prirejeno pištolo znamke Beretta za izstreljevanje plinskih nabojev, sopotniku v istem avtomobilu pa tudi okoli 50 gramov konoplje. Zoper oba bo uveden ustrezen postopek o prekršku, in sicer zaradi kršitve Zakona o orožju oz. Zakona o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami.

Policisti svetujemo

  • Če boste uživali alkoholne pijače (ne glede na količino), se ne odločite za vožnjo v cestnem prometu!
  • V takšnih primerih za prevoz raje uporabite javna prevozna sredstva ali taksi oziroma naj vozi oseba, ki ima veljavno vozniško dovoljenje in ni uživala alkoholnih pijač.

Povezane vsebine

Začetek poostrenih nadzorov v okviru nacionalne preventivne akcije Alkohol. Vozite trezni!

Alkohol ubija, največkrat nedolžne

Uprava avtocestne policije