Sorodne objave

 

Slovenska policija je v Severno Makedonijo napotila že 58. skupino policistov. Med 4. avgustom in 3. septembrom 2021 bodo štirje slovenski policisti pomagali makedonskim kolegom pri nadziranju državne meje.

Na makedonskem ozemlju bodo tovrstne naloge opravljali policisti Robi Feher, Postaja mejne policije Petišovci, Mirko Mikl, Policijska postaja Dravograd, Sašo Nemanič, PU Ljubljana, Operativno komunikacijski center in Martin Jakša, Postaja mejne policije Metlika.

IMG 7726

Pred odhodom so jih sprejeli direktor Uprave uniformirane policije Danijel Lorbek, Darjo Cizel iz Sektorja mejne policije v Upravi uniformirane policije in Roman Čoh iz Sektorja za mednarodne policijske operacije v Službi generalnega direktorja policije. Izkušnje prejšnje skupine pa je zbranim predal njen koordinator Davor Jovanovič iz Policijske uprave Maribor.

IMG 7724

Slovenski policisti bodo policijske naloge opravljali na območju Postaje mejne policije Bogorodica in zunaj območja mejnega prehoda Bogorodica. Po potrebi bodo makedonskim policistom pomagali tudi v začasnem prehodnem centru Gevgelija. Delo bodo opravljali v delovni policijski uniformi, uporabljali bodo tudi službena vozila in opremo.

IMG 7729

Naloge, pravice in obveznosti slovenskih policistov so podrobneje opredeljene v protokolu med Ministrstvom za notranje zadeve Republike Slovenije in Ministrstvom za notranje zadeve Republike Makedonije o skupnih patruljah na ozemlju Severne Makedonije v okviru skupnega ukrepanja.